להוסיף מלל בהתחלה: ברשות תל אביב יפו עובדים 8 ספקי מזון בצהרוני הגנים ובתי-הספר ו-2 מטבחים מבשלים בגנים.
מערך ההזנה בפיקוח כולל תזונאיות ותברואן מוסמך אשר מפקחים על ספקי המזון במפעלים ובנקודות הקצה ועובדים מול מפעילים וצוותים.
- בקרות תברואתיות- תברואן מזון מטעם יובל חינוך עורך ביקורות פתע תברואתיות במטבחי הקייטרינג. בנוסף, מלווה ומפקח על המזון המוגש בצהרון. הבקרות מתבצעות לאורך כל השנה בצהרונים ושם נמדדים פרמטרים שונים (מיקרוביולוגים ותזונתיים) ואף נלקחים מידי חודש בדיקות מעבדה מדגמיות מכל אחת מחברות ההזנה . כמו כן, מפעילי הצהרונים הפרטיים מחויבים, בנוסף, בבדיקות מעבדה מטעמם.
- בקרת תזונתית – תזונאית הפיקוח בונה תפריטים מגוונים ואיכותיים בהתאם לדרישות משרד הבריאות והחינוך. כמו כן, הדיאטנית מבקרת בגני הילדים ובבתי הספר, מלווה ומדריכה את צוותי הצהרונים בנושאים הקשורים להאכלת ילדים, בונה מערכי הדרכה לצוותים, מרכזת את נושא האלרגיות בצהרונים ומוודאת כי המזון המוגש מתאים לילדים האלרגיים ועוד.
להלן קישורים רלבנטיים:
- תקנות התחום התזונה לחוק הפיקוח על הצהרונים:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_666.htm
- חוזר מנכ"ל משרד החינוך: "הזנה וחינוך לתזונה נכונה במוסדות החינוך", 2016
https://apps.education.gov.il/mankal/horaa.aspx?siduri=70
- חוזר מנכ"ל משרד החינוך: "התנהלות מוסדות החינוך והצהרונים לשם הבטחת בריאותם של תלמידים הסובלים מאלרגיות למוצרי מזון", 2017
https://apps.education.gov.il/mankal/horaa.aspx?siduri=51
תפקידים: